Monday, February 2, 2009

aku memancing ikan

Joran Bagusss....
Jusco Bukit Indah Johor

petang tadi ikut kawan-kawan memancing kat sungai di UTM.dari weekend lagi aku dah nak ikut,cuma tak berkesempatan.kebetulan tadi lepas balik daripada Jusco Bukit Indah,kawan-kawan ajak pegi memancing.ikut sajalah.

hasilnya......6 ekor ikan aku berjaya tangkap.malah aku juga orang pertama yang dapat ikan tadi.hihi,bangga jugak la sebab tu lah pertama kali aku memancing.sama ada guna koyan ataupun joran.best gak memancing ni.

p/s- pic nanti pagi la baru upload.internet bodo plak malam ni tak boleh nak upload.

*updated- 
  1. tol naik ke highway 2nd link adalah RM2.30 dan Bukit Indah hanyalah 1km SHJ dari tol...geram betol kene bayar banyak.
  2. pic ngan ikan tak boleh upload sebab ada error menatang tah.moral of the story,jangan amik pic guna phone orang lain.sayangi phone anda sendiri.

3 comments:

Khaliff Faid said...

Erm, kira ni hobi baru Achtung ke?
Mcm seronok je pergi memancing. Cliff gi memancing pun masa kecil-kecil ngan mak dulu. Maklumlah nak cari ikan utk makan malam katanye. Tapi memancing kat sungai dalam hutan. Nak reda hutan juga tu. Tapi sekarang ikan-ikan air tawar ni dah rasa was-was nak makan sebab mostly sungai dah agak polluted dah.

kaizar said...

yes nuffnang... tapi earning still takde lagi compare to advertlets padahal visitor da 702 setakat i first add the nuffnang...hurm..sumtin wrong sumwer

jon hafkian said...

@khaliff- xtvt baru...masih dlm pertimbangan utk dijadikan hobi.ni redah semak je...next week g mancing kat laut pulak.

@kaizar- oh,i ada bc yg nuffnang ni mmg prob sket.or i salah baca.huhu...bile la blog i nk sampai ke tahap livefeed yg laju ek?nk gk letak ads so hujung bulan guna bayar bb je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...