Thursday, February 19, 2009

balik rumah

malam nanti aku balik rumah. yeah.... hahah...macam exciting sangat pulak kan. oklah, sebenarnya aku rasa geram sikit hari ni. lecture semua tak faham. kan ke sakit hati tu? lepas tu waktu beli tiket bas tadi kat Sri Putri, lupa withdraw duit dulu, jadi kenalah pergi ke stesen minyak yang dekat dengan situ. nasib baik la ada atm Maybank. selesai keluarkan duit, terus la pegi beli tiket. yang ni aku betul-betul geram. ada ke patut pompuan yang jual tiket tu main sms pulak time aku nak beli tiket. rasa macam nak kasi penampar je kat pompuan tak cantik tuh. bodoh. layan la pelanggan dulu.

aku pulak memang pantang kalau beli barang lepas tu orang yang jual tu wat dek je, siap main-main handphone buruk dorang tu. memang panas la beb, mau aje aku tenyeh-tenyeh muka dorang denagn cili padi. baru tau rasa die kan. dah dapat tiket, balik ke UTM. pegi kat SUB sebab nak try cari tiket flight pulak untuk balik ke JB semula. kakak ni baik. die layan ok. tapi harga tiket la pulak mahal. Firefly ahad petang RM180, pagi RM140, Air Asia RM97 tanpa luggage. haiyo.... kalau tau, aku book ticket awal-awal sikit. susah la orang yang last minute macam aku ni. everything mahal.

-------------------------

GG bodoh. nak kene tunggu 4 minggu lagi baru dapat tengok episod baru. ape la sengal nye production house die ni. dahla aku tunggu 2 minggu dah. sekarang tambah lagik 4 minggu. kalau orang beranak la kan, habis pantang baru la next episod kuar. bodoh tak kalau macam tu? ni belom lagi extended episode, baru part yang memang dorang rancang nak tayang season ni. tu pon boleh ada skip2 kan. ni bukan kali pertama pulak tu. sebelum ni pon ada banyak kali skip gak. ni salah sape sebenarnya? tak cukup peminat ke? hanjing.

-------------------------

malam pra grad baru-baru ni aku pegi dengan kawan-kawan. majlis so-so je. tak la hebat sangat pon. cuma kalau nak diikutkan, aku rasa brilliant dah idea majlis tu. persembahan not bad. live orkestra lagik. ingat juara lagu je yang ada live orkestra? apa yang buat majlis ni agak choy di pandangan aku?.....................

MC suck. persembahan dah bagus, tapi MC tak gempak nak announce persembahan. so performance macam biasa sahaja. hello, ingat ni minum-minum kat lounge hari-hari ke? please.... dah la tak bagus, si pompuan tu pulak boleh la pulak bercakap macam jadi pengacara rancangan kanak-kanak. macam zaman-zaman teater alam ria dulu-dulu. hello dik, cakap tu tak payah la nak meleret-leret. huduh bunyinya.

aku geram lagi kat MC, time last nak kasi award tu dorang boleh salah announce. choy punya MC. choy...choy....choy. meja aku yang menang, meja lain yang die announce. sial tak MC macam ni? lama pulak intermission die sbl betulkan semula. award ape yang meja aku menang? meja paling gelojoh. hikhikhik.... trok nye dorang nye award. kasi la meja paling havoc ke kan, gelojoh? siap describe lagi..... meja ni tak sempat makanan sampai dah habis dorang makan. WTF? makanan belum sampai, mana boleh habis kitorang makan. hello mister and miss MC.... fikir dulu sebelum cakap. ni cakap ikut sedap mulut je.

in fact, memang la kitorang sangat gelojoh pon. hahahaha..... makanan sampai je. tros zupp.... habis. sampaikan waktu hidangan ayam, meja aku dihantar ayam 3 kali sebab  meja dah kosong dan waiter ingat kitorang belum dapat lagi ayam. tapi waiter kat meja aku tu tak kasi letak sebab kitorang dah abis makan. nanti tak cukup makanan katanya kalau makan lebih. sayangnya.

pendek kata, memang pelahap semuanya. sape suroh arrang dak kelas aku laki je sume dok 1 meja? silap besar la. meja-meja sebelah kitorang sume tak habis makan. meja kami, tak cukup-cukup makanan. hahahaha.......

---------------------------------

huhu.... banyak nye aku tulis bodoh dalam post ni. macam ada mencarut gak. tak pe la. tu menunjukkan aku sangat marah. sebenarnya ada picture yang aku nak share, tapi nantilah.

p/s- aku baru tengok wayang cerita New in Town. best cite ni. Renee Zellweger berlakon.

2 comments:

kHairie said...

"..tak cukup peminat ke? hanjing."
betul2 fanatik GG ne.. hahaha XD
seb baek aku tak layan,
kuikuikui..
.
p/s: ps, balik tu, jom la lepak skali oh!
p/s: jap! brape lame balik?

jon hafkian said...

haha...phone aku mati time kat umah
charger rosak
hihi...kipas susah mati la
aku blk jap je
btw,xsempat pon nak kuar
ak blk wat keje nak siapkn projek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...