Saturday, June 27, 2009

modal bercakap dan menulis

Mari menjawab soalan dalam Bahasa Melayu.

1. Bekas kekasih saya adalah :
- tiada.... soalan terpesong.

2. Saya sedang mendengar :
- Heal The World nyanyian raja pop

3. Mungkin saya patut:
- mandi dan berehat (tidur)

4. Saya suka :
- menyanyi, melancong

5.Sahabat-sahabat baik saya :
- tak payah tulis nama lah. nanti ada yang kecik hati nama mereka tak ditulis.

6.Saya tak paham :
- kenapa chicken chop tadi rasa macam ikan. izzat dengan farhan pun cakap rasa die macam ikan.

7.Saya kehilangan :
- seorang kawan baik. ah pergi mampos la engko wahai ex kawan baik aku. (emo pulak)

8.Ramai yang berkata :
- deria aku sangat sensitif. la....kalau dah busuk, katalah busuk. tak kan nak kata wangi.

9.Makna nama saya :
- entah la pulak. cuma kalau hafiz tu maksudnya penghafal (aku ni selalu lupa pulak tu), addin tu maksudnya agama.

10.Cinta itu adalah :
- errr..... entahlah.

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
- dingorat oleh seorang nyah....tidak,larikk!!!

12.Saya akan cuba :
- menjadi yang terbaik

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
- FOREVER, oit.... mana la aku tau thesaurus melayu

14.Telefon bimbit saya :
- berwarna hitam dan putih.

15.Bila saya terjaga dari tidur :
- saya akan snooze (tak tau maksud dalam BM) alarm (penggera ye?)

16.Saya paling meluat apabila :
- order lambat sampai.... sakitnya hati dan perasaan

17.Pesta/Parti adalah :
- menyeronokkan. tapi manusia yang terlampau ramai adalah menyemakkan

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
- kucing ku sendiri la.... puteh

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
- remaja..... err, hampir dewasa pun suka juga

20.Hari ini :
- pergi berjalan-jalan di Bukit Bintang dan makan dengan kawan-kawan di Kampung Baru

21.Malam ini saya akan :
- dah terlepas malam pun. ni dah pagi

22.Esok pula saya akan :
- berehat-rehat di rumah je kot

23.Saya betul-betul inginkan :
- kerjaAaaaaAAAA!!!!!!!

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
- muka mengantuk masih terserlah.

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
- pusat membeli-belah..

26.Makanan Barat atau Jepun :
- masakan barat.... katakan tidak pada makanan jepun patah lagi Sushi... eiiii, tak masak.

27.Bilik yang terang atau gelap:
- gelap la bagus.... terang-terang susah tidur tu.

28.Makanan segera adalah :
- kegemaran saya....

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
- ...............(lambai sahaja)

30.Siapa yang anda nak Tag?
- takde sapa....sesiapa rasa nak jawab, dipersilakan.


transformers: revenge of the fallen

yeah, dah dapat tonton filem ni!!!! kepada kipas-susah-mati transformers di luar sana, jangan lepaskan peluang ni. kepada yang berangan nak menonton di panggung wayang yang hebat-hebat seperti di mid valley dan KLCC..... silalah persiapkan diri anda untuk beratur berjam-jam lamanya untuk mendapatkan tiket yang tak pasti masih ada atau tidak. good luck guyz.

sila baca ini untuk info lanjut.

Thursday, June 18, 2009

merayau

tadi abis exam kul 10 rasanya.... lepas tu ada minum pagi free. habis minum pagi tu, sepatutnya kena balik department masing-masing. guess what we do instead of going back to work? balik rumah!!!!

haha....sepakat ni sume nye balik rumah. bagus, bersatu teguh bercerai single..... (ilmam jgn ikut nasihat ni!). wah, kejap je da tamat pt01. ok frens, i had a great week with u guys. really interesting.

balik rumah sempat lagi singgah suria klcc, bank in check, baca buku kat kinokuniya beli roti boy. wah..... heaven balik awal. gambar ada, tapi belum lagi upload, esok-esok la baru upload. gambar masa walking inspection kat atas track, gambar dalam tunnel, gambar mengular di klcc...

p/s-penat la

Monday, June 15, 2009

sepanjang hari ini

pagi-pagi buta aku dah terlepas shuttle train. nak cerita panjang takut nanti melalut tak tentu pasal pulak. pendek kata aku geram sebab train yang aku naik tadi sepatutnya sempatsampai sebelum shuttle train berlepas. heieiiiii....geram!!!! (ape lagi kan yang aku boleh buat)

-------------------------------
tadi ada kursus pt01, overview. kelas not so bad. seronok dan boleh diterima. tapi aku sakit kepala sikit sebelum lunch. mungkin sebab aku tak breakfast, ataupun aku tertekan tak nak ada kuiz/exam.

ada la amik sikit gambar tadi. pakai phone lama, nokia 5300 xpress music je. haha, gambar super buruk la kualitinya.

berangan
me

izzat
izzat

3 orang bersembang
guys

yana n lin
girls

bob menolong cikgu
bob n cikgu mazlan

*p/s-kenapa ada eyebag ni? waa.....tidur cukup seh, boleh lagik eyebag appear.

Sunday, June 14, 2009

kurang mood....

tak suka sangat keadaan sekarang ni. takde mood nak tulis2 blog. mungkin penat kerja.

--------------------------------
esok ada kursus PT01, jadi kena lah pakai baju formal time g kerja. haha....kelakar pulak rasanya. selalu kerja kat dalam workshop je, jadi g kerja pakai t-shirt je. sampai workshop baru pakai uniform kaler biru tu. esok, transformasi selama 4 hari bermula. hihihi.....

--------------------------------
oh, tahniah kpd HY kerana pembukaan blog baru anda. 100 follower pada hari perasmian blog, bravo... hebat,hebat.

*p/s- tak sempat lagi baca blog baru tu. ada belek-belek jap dengan tinggal 1 komen. haha....

Quote of the day

"I know what they were thinking, but why should it matter as long as I can sing? It's not a beauty contest." ” – Susan Boyle

Sunday, June 7, 2009

kenapa esok?

ala Dr.Ooi ni pon, macam la tak boleh kasi tau awal sket nak dtg kat tempat LI ni. aku rasa macam nak cekik-cekik je esok nak datang, ari ni bagitau. geram-geram.....

Thursday, June 4, 2009

a real diva

i'm not in mood for writing blog right now. exhausted..... so, i guessed it's good if i can share something that i've just find out from youtube. it's the strech version from the previous vids. enjoy.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...