Wednesday, January 21, 2009

nama-nama ku

Nama-nama timangan anda :
angah/abg ngah- ni nama kat umah,sedara-mara pon sume panggil nama ni 
hafizudin- nama aku dikalangan kawan-kawan (drp tadika sampailah sekolah menengah)
atong/achtung/wak tong- time kt sbp dulu,kwn2 nk bezakan aku ngn sorg lagi hafizudin, so end up dapat nama ni,yg peliknya hafizudin sorang lagi pon dorg kasi nama baru gk (apes/ber**), debaters uitm pon panggil guna nama ni gak
din- i hate this name. classmate kat matrix panggil gini walaupun berbuih2 mulut aku pesan jgn panggil guna nama ni....plz la
hafiz/apiz- nama standard start drp matrix (kwn2 selain classmate) sampailah kwn2 kat universiti, kwn2 kelab atau debat
jon hafkian- nickname aku since form 3. ada gak yang panggil aku ngn nama ni. cthnya faiq time reunion last week. time awal form 4 pon dorg penah gk panggil guna irc nickname
oceanjuice- dulu penah guna nama ni kat irc, kat dlm kelas f4 penah gk guna, tapi dorg panggil air laut
real slim- ni nama kat irc (dulu) ngn social network lain (sbl friendster) cthnya communityzero (ohohooo...lama gile ni)
onepiece- nama kat frindster 
half blood prince- nama kat myspace
hajime shinkai- nama kat facebook. haha...geng MHA kat facebook ingat aku jepun dulu. jepun muka melayu kan?
eddy- nama aku kat atas cincin (kisah cncin2 aku yg hilang), ada dak gk panggil aku eddy
salim- ?kalo kt negara org putih ni panggil nama bapak kn...so kt dlm flight stewardess panggil nama ni la except leading stewardess drp brunei yg ckp melayu ngn aku 

## 
Anda seorang yang : 

1) hmmm....suka membaca. aku boleh hangout kat KLCC dok kt kinokuniya shj.... ari tu hangout kt CS pon dok kt MPH je. 
2) susah berkawan....kawan aku limited bilangannya.tgk kt fren list social network aku bley agak, blog list aku pon sket je kn?
3) suka senyum.... yelah, muka ni kacak sangat jadi kene la senyum selalu. 
4) cepat marah dan cepat reda.... aku kalau marah aku tros maki je org yg aku marah tu. tak kira la senior ke, ketua jabatan ke, penolong pengarah ke, yang dipertua..... sesiapa shj. dan aku cepat reda sbb agak-agak 1 hari lupa la yg aku ada marah kat org
5) tidak suka berdendam. aku mmg kuat marah. tapi takde simpan2 dalam hati. percayalah. cuma kalau org tu sgt SIAL (bkn natasha yg fasha sandha berlakon tu), nescaya sampai 7 keturunan aku sumpah die.
6) benci orang bising-bising. eh, tak reti senyap ke?
7) tak kesah kalau berjalan jauh semata-mata nak cuci mata (window shopping, bersiar-siar, etc)
8) suka berjalan-jalan ke Singapura
9) suka drive keta
10) tak reti bawak moto....

##
Insan Teristimewa ?? Describekan Die Terlalu Istimewa Dimata Anda : 
takde.... ade sorg, tapi die tak nak aku. single but not available. apelah. aku bknnye nk main2 cinta pon. ah, takpe la. org tak nak 

## 
Lagu kesukaan anda : 
banyak la.... hmmm. lagu yg aku suka dari dulu la. 'sekadar di pinggiran'...sebab? lagu ni menang juara lagu thn aku lahir. 

## 
Makanan kesukaan anda : 
hmmm.... takde yg spesifik. same je semua. sebab tu lah aku ni kurus kot. tapi aku suka makan rendang daging, ketupat, lontong, masak lemak... pendek kata masakan raya la.  
oh...slalu nya pon aku makan fast food je kalau keluar. kalau dok hostel makan macam2 jenis nasik goreng.  

## 
Warna kesukaan anda : 
merah... sudah semestinya merah. kenapa? MU pon merah. dulu pon aku dak pahlawan *oppsss*... tapi serius aku suka merah, backpack aku semua merah since sekolah menengah, baju2 aku byk kaler merah, cuma keta aku bkn kaler merah...hikhikhik 

## 
Tiga benda yang mesti ada dalam beg anda :
wallet dulu la ek....
1) duit sudah semestinya..... dulu aku bwk pound dlm wallet aku. tapi skrg dah takut. kalo hilang ke, sape susah kn? tapi kalau aku pg Singapura, aku bwk la pound, cuma tak byk la 10pound je. takut2 duit sing dollar aku habis
2) IC.... wajib ada. last time aku pg Singapura, aku tak jumpe IC time turn aku kt CIQ Woodlands. cari punya cari, lastly jumpe gak. fuh.... nasib baik
3) kad ATM..... ini wajib. tiba2 duit cash abis kan. takkan nk g mintak sedekah plak.... so kad ATM sangat penting. kalau shopping kat Jusco pon guna ATM card je (bley plak org ingat aku pakai credit card...hehehe) 

kalo beg (sling back aku le): 
1. kunci keta ngn kunci bilik. aku ni pelupa, jadi penting la letak kunci2 ni dalam beg (kalau malas nk penuhkan poket
2. handphone... jangan tiru aku. kadang-kadang aku letak phone dalam beg .
3. payung.... ni habit baru sejak hujung tahun lepas. boleh dikatakan selalu aku bawak payung lipat dalam beg. sebab kalau hujan senang, tak payah la nk beli baru.

## 
Kali terakhir masa anda menangis dan kenapa : 
aku tengok cite snow queen.... haiyo, cmne la korea ni boleh wat cite sedih2 kn? 5 star aku kasi kat cite snow queen ni. tapi apsal la ending cite korea ni byk yg choy?  

## 
Tag 6 rakan anda : 
tak mau tag sape2. sape2 kawan aku yg nak buat tag ni dipersilakan. aku malas nk tag sebab bukan nye org buat pon. takkan la aku nk g ingatkn org ari2 buat tag aku kn? hehehee....


3 comments:

Khaliff Faid said...

Achtung, thank u 4 da key chain. I like it so much. Cliff dah guna dah. Hehe!

jon hafkian said...

hahah...ari tuh x sempat nk kasi sendiri.

apes@smss said...

aha...lama nya tak nampak ko...

aku la apes tu...hahaha

slamat berjumpa kembali

peace, no war bebeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...