Wednesday, April 8, 2009

wedding plan

1. How old are you?
# masih 22 tahun

2. Are you single?
# ya betolll

3. At what age do you think you’ll get married?
# entahlah....30 tahun kot

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
# i dunno!!!

5. If not, who do you want to marry?
# kita tunggu jodoh... insyaAllah adalah jodoh nanti

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
# tak terfikir pon

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
# traditional.... tapi macam nak buat beach la.haha...

8. Where do you plan to go on honeymoon?

# paris, france.... semestinya. kalau tak pon, g venice, italy

9. How many guests do you think you’ll invite?
# depends pada ongkos jugak... tapi kalau boleh nak ajak ramai2 saudara-mara, kawan2....

10. Will that include your exes?
# takde ex....

11. How many layers of cake do you want?
# 3 la.... 2 da macam common pulak

12. When do you want to get married, morning or evening?
# morning.... entahlah, tak penah pikir pon ada beza semua tu

13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding:
# selamat pengantin baru? ala, kenduri kahwin, of coz la lagu kahwin

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
# ada beza ke? ala... buat macam standard orang lain sudah. yang penting tak menyusahkan diri dan keluarga

15. Champagne or red wine?
# aku masih berpegang kepada ajaran islam ok... no arak2 ni

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?

# days kot... kesian kat family lepas habis wedding je tros g tinggalkan dorg. at least, ni la masa berkenalan dengan family kan.

17. Money or household items?
# ni ape? hadiah kahwin ke? i thought semua orang tau kalau dtg kenduri kahwin kene bayar makan? at least tu sumbangan kita untuk kurangkan beban tuan rumah. hadiah semestinya, sangat2 dialu2kan... terima kasih

18. How many kids would you like to have?
# selama ni aku pernah terfikir nak ada anak yang boleh muat kereta sedan je. so, 3 orang sahaja.

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
# yang **** tu tak payah la. tapi kalau yang lain macam jalan2 ke, bagus gak kalo record. but i prefer picture la compared to video.

20. I want to know their wedding plan…
# takde sape2 la.... sape yang terbaca tag ni dan terasa nak bercerita tentang wedding plan anda boleh la buat tag ni...

-------------------------------------------------

hari ni hari keputraan Sultan Johor... so cuti.

------------------

berhati2... sebab aku baru check online ticket tadi. penerbangan pergi-balik kl-kk 21-26 Nov 2009, AK RM271, MH RM258.... sape lagi murah ni? haha, kalau aku mestilah pilih yang ada makanan dan free 20KG luggage, tax paid in flight ticket fee. but pilihan yang bijak.

4 comments:

kaizar said...

haiyo memang melanmpau... wedding plan tak menahan!

jon hafkian said...

u nk buat? ni tag je pon... i haven't think bout it yet. it still a long way to go. but the best part is my dream honeymoon. wah, berangan nk berjalan je kn. london i da pegi, tuh yg letak paris or venice. kalo m'sia, g pulau la. ish... membazir duit btol i ni.

The Rhymeweaver said...

ambik airline yg xde excess baggage fee tong, baru boleh bawak satu tan punya luggage hahahaha

jon hafkian said...

macam la ada airlines yang mcm tuh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...