Wednesday, August 12, 2009

kenapa namanya tag?

ni tag daripada Marcos. jawab je la..

the tag rules: 


sila bayangkan anda sedang membuat buku biodata/biografi rakan anda semasa anda berumur 12 tahun. lalu jawab soalan2 di bawah ini oke. mudah kan? jadi sila la jawab.

Nama : 
mohd hafidzuddin bin salim (haha...kecik2 dulu sebenarnya aku tak reti sangat eja nama sendiri...tapi ni da 12thn so kene hafal sebab nak UPSR)


Nama Pangilan : 
kalau nak panggil hafidzuddin pon bole, tapi kalo rasa lidah tu tergeliat, boleh panggil achtung... tapi kalo nak mudah, panggil jon sudah... oh, eddy pon mudah gak nak panggil

Tarikh lahir : 
tarikh yang mudah diingati sebab tarikh lahir aku lewat 12 hari dari kakak aku, lewat 3 hari dari tarikh ayah aku dan cepat 11 hari dari mak aku... aku lahir pada 17 septembar. kakak aku lahir 5 september, ayah aku 14 september dan mak aku 28 september. in case kalo aku lupa.... (oh my younger brother is the only person in my family yg bukan lahir bulan september, die may)

Tempat lahir : 
kat rumah la. doktor, bidan, nurse sume datang umah. time tu GH (HKL) penuh.... (ramai pulak yang  lahir september ye sampai hospital penuh,heheeh)

Status : 
bujang.... er,belum berkahwin. tunang pon belum juga, calon pon belum ada.... ada yg berminat? hahaha....

Hobi :
membaca.... aku memang suka baca la. buku ke, blog ke, internet.... anything yg aku rasa menarik. even wikipedia adalah salah satu web yg selalu aku layari untuk membaca tentang amsterdam yang dikelilingi dengan tembok2 untuk menghalang banjir kerana kedudukan tempatnya yg lebih rendah dari paras laut..... informasi tu.

Makanan kegemaran : 
nasi lemakkkk.... (takla fav pon).... rendang daging sekali. fast food (MC D, BK etc)

Minuman kegemaran : 
milo ais.... fav tu. teh ais kat payung. fresh orange. vanilla coke kalau tengok wayang... hot chocolate, belgian chocolate

Cita- cita : 

oh ni aku suka.... aku penah nak jadi ustaz. nak jadi penyanyi, nak jadi reporter, nak jadi akauntan.... tu je kot.

tapi yg aku tak pernah menjadi cita-cita aku waktu kecik >>>>> jadi cikgu, jadi polis, askar, doktor, engineer, atlet....


Pengalaman buruk : 
dimaki dan dimarahi.... i hate that.

Pengalaman manis : 
journey across continent... hahaha, terbang di awan biru la. ape lagi kan. oh, kencing kat london... bapak aku suro g kencing sebab die kata nanti bole cite kat orang yang aku da kencing kat england. hehehe.....

Perkara yang disukai : 
makanan yang sedap-sedap, buku yang best-best, cerita-cerita yang menarik, train yang tak rosak, duit yang banyak, shopping dengan seronoknya, berjalan-jalan suka-suka hati aku..... hmmm, bercuti suka-suka hati aku. bangun pukul berapa yang aku suka. roommate takde kat bilik. pijak pasir pantai, hirup udara segar (KL tak segar ok udaranya)... memandu tanpa traffic jam.

Perkara yang tak disukai : 
roommate aku cakap sorang-sorang... omg, tampoi dekat je. ada rasa nak masuk hospital bahagia ke?tak pon aku yang masuk hospital tu....

Kawan yang diminati :
dah kahwin dengan orang lain.... hahaha. tak perlu ulas panjang-panjang.

Adakah anda berpuas hati dengan apa yang anda ada? :
puas la sangat..... please get rid of my roommate 1st. oh, hidup ni masih panjang, banyak lagi yg perlu dicapai. duit simpanan pon ada ciput je. hutang aku lagi banyak sekarang ni. pasal bercuti pon sama gak, aku masih belum ke kelantan dan sabah... konon-kononnya nak pegi sabah new year nanti. tapi macam takde berita apa-apa pon.

Harapan : 
ni kena bukak buku yang aku tulis notes, banyak harapan aku da tulis. btw, make it short.... aku nak hidup senang di masa hadapan.... aku cadang nak pergi menunaikan umrah  selepas 3 tahun bekerja.... kalau ada rezeki sampailah aku ke tanah suci. simpanan tabung haji pon belum start.

last sekali aku tag:
nama-nama masih seperti biasa.... kaizar, khalif, budakmengamuk.... dan sape2 yang baca entry ni dan rasa macam nak buat. silakan. aku malas nak paksa.

4 comments:

khairierahman said...

kencing kat england pon boleh jadi kebanggaan eh? miahahahahaha XD

jon hafkian said...

eh...ko penah ke?

agakla...cuma,very de hamis dan hancing toilet yg kat natural wildlife museum tu.

budakmengamuk said...

kurang gemar la jawab soklan2 survey nie. xder idea.

g USIM esok..??

jon hafkian said...

usim?what for?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...