Sunday, May 31, 2009

musim demam

sekarang ni musim demam. aku ni pun baru sihat daripada demam selesema. ni sah-sah cuaca yang melampau pelik sekarang ni. panas sangat, lepas tu hujan pun sekadar di pinggiran je. tak sempat haba di KL ni nak tersejat, panas semula. sabar-sabar.

sebenarnya aku taklah terlalu terdedah kepada kepanasan tu. sebab kebanyakan masa aku duduk di bawah bumbung ataupun dalam bilik berhawa dingin. pergi kerja pagi-pagi buta, naik train sejuk. sampai kelana jaya, tukar train shuttle ke HQ Subang. lepas tu pergi minum pagi. masuk workshop, duduk dalam air-cond. kalau nak pergi makan pun lalu bawah bumbung semuanya. balik rumah naik train juga. sampai Taman Melati, mak aku jemput guna kereta.

cuma, perbezaan suhu ketara panas dan sejuk kot yang buat aku rasa tak sihat. demam berhari-hari.... ahah, cerita bosan.

4 comments:

kaizar said...

betul, perubahan suhu panas-sejuk menyebabkan demam. get well soon

jon hafkian said...

haha....btol!!!cepatlah duit masuk.boleh g makan sedap2.

WanHidayat said...

Salam...ucu pun tgh sakit...

Climate change was the reason...the kalimahNYA...

Get well soon brother....

kalau hujan itu kita rahmat, boleh tak panas kita katakan rahmat juga...

jon hafkian said...

semoga dimurahkan rezeki di bulan-bulan panas ni.... haha. nasib baik la keje kat dlm aircond. tapi sesekali kena pegi kat train nak baiki or testing... memang panas la. tu pon kat dlm workshop besar a.k.a hangar (bkn tpt kapal terbang).

tips...bawak kipas bila pegi tempat-tempat panas ni....tips tambahan,bawak air mineral, jadi kalau haus/ dahaga yang teramat sangat boleh minum on the spot. tapi dalam LRT dgn bas tak boleh minum air.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...