Sunday, December 28, 2008

maal hijrah

korang dah baca doa akhir tahun dgn doa awal tahun? aku teringat tahun lepas, aku terlupa baca sebab penat sgt time tu. dh 3 hari lepas thn baru (maal hijrah) barulah aku teringat. sabar je la.

dh buat azam tahun baru? tadi aku ade la wish 2-3 perkara yang mesti dicapai tahun ini (tahun baru merangkap 2009 punya wish).... ape wish itu? ala, typical new year wish je. solat tak tinggal, belajar rajin-rajin.... tahun ni takde lagi la nk wish pg Eye On Malaysia ke, London Eye ke.... eh, aku penah wish mcm tu tau. wish sempena Visit Malaysia 2007.

sebenarnya aku dah x penah buat new year wish pon 2-3 tahun kebelakangan ni... sejak masuk universiti.... kalau ade wish sekalipun, semata-mata 'nak capai wish tahun lepas'. masalahnya, apa wish tahun lepas aku? nk dapat 4flat ke? nk dpt awek ke (opppsss)? pendek kata, wish yang aku buat sebelum ni tak jelas... jadi agak susah nak work towards dream... i've many dreams. too many..

---------------

aku rasa nak pg Singapore (lepas ni alau post dlm BM aku tulis Singapura la) lagi la tahun depan. mungkin awal tahun. semalam aku ade terbaca ttg shuttle train dr JB ke Tg. Pagar Singapura. oh, menarik. cuma kene tukar 3 tren untuk ke Orchard Rd. berbanding dengan naik bas, bas akan pg ke MRT Kranji. lepas tu, naik je MRT. 37 minit sampai Orchard.

cuma aku tak rasa aku nk naik bas lagi selagi CIQ JB (Kompleks Sultan Iskandar) ni tak dapat jamin kewujudan barisan untuk naik bas ke Singapura. ye, banyak aku baca pasal keburukan KSI ni. cuma bukan la semua tu seteruk yang aku baca kot. pasal jalan jauh utk ke KSI dr CS aku rasa ni mentaliti org2 yg manja. aku rasa takde salahnya kalau jauh sikit. cuma aku marah kalau takde bumbung ke, ataupun jalan berlopak ke, ataupun terdedah kpd bahaya, itu aku setuju kalau nk complain.

rilex la jalan sket je kn.... plan la elok sket perjalanan. ala, KLIA tu lagi besar tau (utk org2 Johor yg tak pernah sampai KLIA).... aku terpaksa berjalan drp hujung ke hujung yg lagi satu utk ke kaunter Emirates. hazab tau. tapi mana ada org complain. airport Dubai lagi dahsyat tau. aku sampai di gate no 1 dan perlu berjalan ke gate 42 utk ke flight aku. jauhnye aku rasa lebih drp 1 kilometer. airport Dubai sangat panjang. bg 1st timer mcm aku mmg sgt susah.

----------------

aku rasa nak blk Johor hari Selasa la. malas nk balik awal. esok malam hantar Hazim pg KLIA. die nk blk Glasgow. masak la dok dlm KLM, xde PTV (personal TV)....
ni Hazim

*p/s-sape yg view page aku dari Adelaide ni?aku ingatkn dulu pong.tp die kata bukan.dh la dak ni bookmark page aku.wah....ada gk org nk bookmark aku kn.ingatkn org google je sampai page ni.eh,semalam pon ade org google nickname aku.motif google nickname aku?

6 comments:

kHairie said...

i never made new year wish/es..
fit in jer dude! haha

jon hafkian said...

haha....
sama la.wish aku 24/7,bila2 masa shj
tu yg mcm2 mende aku nk capai

kaizar said...

motif?

jon hafkian said...

huhu..ntah la.

wholesale jewelry said...

i agree your idea ! very nice blog

superior said...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...