Thursday, October 15, 2009

pic kereta aku dibaiki


gambar agak buruk sebab Achtung tak reti edit..... jadi ni je la yang boleh ditunjukkan.

last week Achtung tukar tayar kereta sebab tayar lama dah botak, malah hanya botak di bahagian dalam sahaja. jadi cara terbaik = tukar tayar baru. 4 biji sekaligus... kopek duit Achtung bulan ni. heheh......

so that, call la my dad dan mintak duit tukar tayar. tapi nak tukar tayar bukanlah semudah yang disangkakan.... banyak yang perlu di adjust so that tayar baru tu tak lagi makan dalam.

foreman tu adjuct cam shaft la, adjust itu ini... buat balancing n alignment.... finally ok. tadaaaaaa..... sekarang tayar dah tak makan dalam.... hehehe.... seronok je tengok kan kereta sekarang ni.

ada terasa macam nak cat bahagian depan keta kat bumper ngn spoiler keta. sebab cat dah merekah dan terkopek kat situ.

but since Achtung pun takde duit nak buat semua tu, ah.... lupakan saje. hehehe.... nanti kalau ada duit, kita tinted dulu cermin. tambah speaker dengan tukar radio (nak usb port skali), finally barulah cat kereta. hahaahah...... cat tu bukan boleh nampak dari dalam pun.

jadi, tak la beria-ia sangat nak buat. huhu!....

2 comments:

khairierahman said...

so is that means kereta tu dah officially yours? and omg! tak tinted? bahang gila ok!! newey lately entry ko adalah pasal kereta je.. personal life?? hahaha :p

jon hafkian said...

ye ke entry aku pasal keta je?

not officially mine la.thn depan my dad amik balik b4 die nye honda stream sampai m'sia...or doa2kn keta die sampai cepat.aminnnnn...

personal life is too complicated to explain here.nnt panjang sgt.u know my life.full of colours.sampai org pon x paham.haahahah.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...