Tuesday, December 1, 2009

benggali?.....singh?

satu insiden kelakar berlaku beberapa saat yang lalu. ada sorg mamat penghantar gas ni panggil2 kat depan rumah aku. aku pun pergilah tengok. aku agak dia nak tanya aku ada order gas ke tak. tapi tau ape soalan die? 'BENGGALI?'.... eh, benggali ape plak die tanya ni? aku pelik la jadinya. tapi muka mamat ni masih lagi macam fikir perkataan lain. lepas tu dia tanya lagi, 'SINGH?'. eh, bukan. aku jawab. duh, aku melayu la bai. tengok muka pon tau. tak payah pikir-pikir pun da tau. huhu... aku rasa la, dia ni bukan india (which i thought at the first place). tapi dia ni bangla. haiyo. bos die ajar 2 perkataan tu je ke? ish2.....

------------------

okeh-okeh, sebenarnya aku nak buat tag dan diganggu mamat penjual gas itu. haha. kita teruskan dengan tag.


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?.

benda? spek lorr... duit!!!!


2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

da lupa since skrg ni aku tidak berduit. hahaha.....


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

yang penting... bukan dirumah mahupun dibelakang rumah. choy penat membuat persiapan. hotel please.


4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?

bape tahun ye? 2...3...rasa macam 8 tahun kot. eh, bukan aku ni xpnh bercinta ke? duh...soalan basi.

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

yes,aku setuju dengan khairie. aku terlalu sibuk sekarang ni menguruskan wedding. aku rasa mcm nak buka wedding agency je la. jadi weddding planner.


6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?

aku lupakan restoran kegemaran di tepi jalan. aku anggap ni khas untuk restoran dalam mall. VIVO!

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

komik2 gempakstarz di karnival gempakstarz last week di sg wang plaza.


8. Nama penuh anda?

tak perlu tahu la.


9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?

emak la.


10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?

fazura i da jumpa, maya karin la plak....hehe.


11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?

kaizar dan rakan2 yang lain.malas nak menulis semuanya.

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?

ye.....habis tu sape?orang gaji?


13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?

tokyo!!!!err...Hong Kong!!!!


14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

1- kawan di matrix dulu-dulu

2- pengguna setia bas rapidKL.bagus, mesra alam.

3- berasal dari negeri penyu. tek di mana tu?

4- fashoinholic... ade ke word ni?

5- aku da x jumpa dia hampir 2 tahun. jap, setahun kot.

15. 8 perkara yang saya gilai?

1- facebook 2- kereta 3- melancong 4- london,paris 5- internet 6- ....... 7- ....... 8- .......(xde idea)

16. Pelukan atau ciuman?

muahmuah.peluk pon ok gak


17. 8 buah buku yang paling baru di baca?

aku sudah lama tak baca buku. kalau ada pun, electromagnetic theory. ada beran nak baca?


18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?

aku jarang dengar lagu la.bz..bz..bz


19. mari main TAG orang lain.

tak perlu lah.malas mau tag2 org lain.

2 comments:

WanHidayat said...

Achtung.....

Hahahah, lama ucu tak lepak sini, sekali bukak dah kena tag....

Bapak arrr slumber jawapan Ach erkk...

Ni..kat mana dah (boleh ke tanya soklan mcm nih?)

jon hafkian said...

hahaha.....i x tag pon.tp kalau rs nak buat ok gak.hehe....

i mmg slumber la ucu.huhu....soalan yg berpuluh2 kali da i buat time kt myspace dulu.

ni kat kl dah....esok2 balik jb jap.lepas tu masih belum tahu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...