Sunday, November 15, 2009

picture yang hilang

hello friends. sebenarnya aku nak cerita tentang pengalaman journey terbaru aku, Singapura. tapi ada beberapa perkara yang membuatkan aku sakit hati sekarang ni yang menyebabkan niat untuk menulis tetangguh.

seperti biasa, aku ni memang suka bergambar. tahun lepas gambar aku bercuti dengan rakan-rakan ke Singapura sebanyak 400++ daripada digicam dan 150++ daripada phonecam. tahun ni pun sama juga, bawak 2 digicam, 1 snap 200++/300++ gambar, satu lagi 90++ gambar. jadi pendek kata, emmang banyaklah gambar yang diambil di sana.

malang sekali, memory card yang menyimpan gambar yang banyak ni sekarang sudah rosak sebelum sempat aku transfer kesemua pic yang ada di dalamnya. aku hanya dapat selamatkan 101 keping gambar sahaja. sedihnya aku sekarang ni. jadi aku pergi lah ke kedai gambar untuk cuba retrieve semula gambar-gambar tersebut. malangnya kedai gambar pun tak mampu nak buat apa-apa sebab memory card tu sendiri tak boleh dibaca. huhu.....

jadi dia kasi cadangan untuk pergi semula ke kedai tempat camera ni dibeli sebab camera ni masih lagi dalam warranty. huhu, camera orang tu. takutnya aku. sedih pun ada. bercampur-baur hati aku sekarang ni. rasa tak keruan sebab aku kehilangan sejumlah gambar yang banyak.

-------------------------------

1 subjek aku fail! bengong betol.! geram aku. jadi aku terpaksa la jumpa lecturer untuk mintak luluskan subjek tu. die tak mau kasi. terpaksalah aku offer untuk buat something supaya die luluskan aku. so, die suruh aku buat assignment. huaaaa..... sekarang ni aku kesusahan. aku tak reti sujek ni. dan assignment ni sah-sah aku susah nak buat. arghhhh.... takpe, aku kena usahakan juga. demi mencapai target grad semester ni aku mesti buat apa sahaja. caiyuk2.


4 comments:

kaizar said...

try gune restorer200 nyer software mana tau dapat retrieve gambar2 yang ilang... aaaa....fail satu ek! for the assignnment, go go caiyuk!

jon hafkian said...

i pg kedai...dorg pon xbole wat ape2,sbb memory card tu lgsg xbole bc.bukan nye hilang pic.huhu...

i da buat sehabis mampu da utk assignment tu.kalau die still keras kepala nk fail kn i,terpaksa menerima la.idk what to do anymore.i'm helpless.

she's such a heartless person.i'm final semester student,n this is the only batu penghalang for my graduation.omg,i can't believe it!

-syim- said...

eikkkk??? ingat ke dah habis??
sapakah beliau yg mgfailkan kamu
itoo??? bukan Dr fuad kan..??
kih kih..
caiyok3...!!!

jon hafkian said...

tidak...ni lagi trok drp dr fuad....hahaah.err,ak kasi sama level la dgn dr fuad.

skrg ni aku hanya boleh berdoa je la....semoga hati dia dibukakan untuk kasi aku lulus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...