Sunday, January 22, 2012

2012 new year resolution

Harap-harap masih belum terlambat untuk membuat azam tahun baru

Sebelum ni, hampir setiap tahun azam aku akan tercapai, hanya 1 shj yg x tercapai... utk grad degree first class....huhuuhu. :(

Maka cabaran tahun ni adalah untuk membuat senarai azam yang boleh dicapai (mungkin)
  1. More and more trip/holiday.Budget tahun ni sebenarnya nak melancong ke Hong kong. Tapi nampaknya tak kesampaian. Sebab tak dapat tiket harga murah. hmmm.... mungkin percutian domestik sahaja seperti beberapa tahun kebelakangan ni. lagipun kekangan masa dan kewangan membataskan banyak hal. 
  2. Get a life insurance. Walaupun aku ada medical benefit drp company yang aku sedang berkhidmat, tapi mungkin aku akan dapatkan juga 1 insurans nyawa, kira ada byk sket backup.... tapi masih dalam pertimbangan. yang penting, kalau aku nak sign up untuk 1 polisi tu, semestinya yang boleh cover untuk aku masuk ke KPJ tanpa apa2 bayaran. kalau tak, boleh jalan daaa.... carik polisi insurans lain.
  3. Quit job. Macam biasa, aku memang benci kerja aku sekarang. Malas da nak explain panjang-panjang. Hari-hari kerja, status Facebook menjadi tempat melempias kemarahan aku. Jadi, aku berazam untuk berhenti kerja.
  4. Move somewhere out of Malaysia. Erti kata lain, aku akan cuba dapatkan kerja lain di luar negara (preferably Singapore or HK). Dapat tu mungkin susah. Tapi namanya pun azam, mesti letak di satu aras yang lebih tinggi. Yeah... Network Engineer L2 atau L3. Katakan tidak kepada L1 daaa....

4 comments:

Azizan Zolkipli said...

usaha + tawakal + doa pada Tuhan. insyaAllah diperkenankan. dan jika andainya tidak diperkenankan, mungkin ada hikmah tersembunyi yang manusia sukar mengertikan ...

WAN PETUNJUK said...

Achtung!. InsyaAllah....moga azam2 tuh boleh dilunaskan sebab semuanya nampak practicable...hehehe

Tamil List said...

Rangkaian Web sosial untuk 2012 New FOSTBOOK Malaysia vs Facebook

Ramai kawan dan saudara mara melalui rangkaian memenuhi http://www.fostbook.com itu. Adalah menjadi perkara biasa kepada semua negara-satunya laman Internet di dunia yang http://www.fostbook.com. Yang http://www.fostbook.com tapak rangkaian sosial negara-negara ini tidak mempunyai sekatan. Ia semakin popular di kalangan laman web rangkaian sosial. http://www.fostbook.com menjadi mampu untuk membangunkan laman web ini tidak lama lagi.

Banyak negara mempunyai sekatan di Internet tetapi laman web rangkaian sosial ini http://www.fostbook.com Facebook telah ditubuhkan di semua negara menerima pakai.

Sekarang apa yang anda perlukan adalah http://www.fostbook.com aplikasi rangkaian sosial. Http://www.fostbook.com alamat Internet yang anda memperkenalkan kawan anda untuk melihat. Komen dan idea anda, Internet terbuka dan beban.

Dalam usaha untuk mendapatkan tangan anda pada http://www.fostbook.com hari ini Internet. Bab revolusi Teknologi Maklumat untuk mendapatkan mahkota cantik. Saya faham rasa anda. Jadi saya terus menulis aplikasi yang boleh dikaitkan dengan laman-laman web rangkaian sosial. Dirinya dengan permohonan seterusnya adalah reka bentuk web. Walaupun ia adalah satu cabaran.
http://www.fostbook.com tapak rangkaian sosial dan anda sedar ini di seluruh dunia, kita harus bertindak. Ia adalah matlamat kami.

Seperti laut laman web rangkaian sosial. Kotak Dialog untuk seorang bekas, 5,6 Objek juga dipaparkan, seperti fungsi sangat besar.

Fostbook membantu anda berhubung dan berkongsi dengan orang dalam kehidupan anda. Membuat Kawan Online dan mencari kawan online Chat Live Dengan Rakan-rakan dan Bertemu Rakyat Baru dan Video Foto Saham

Dengan pelbagai jenis cinta,
http://www.fostbook.com
info@fostbook.com


Social Networking Site for Malaysia 2012 New FOSTBOOK vs Facebook

Many friends and relatives through the network to meet the http://www.fostbook.com. It is common to all countries of the world's only Internet site that is http://www.fostbook.com. Which social networking site http://www.fostbook.com these countries have no restraints. It is gaining popularity among the social networking website. http://www.fostbook.com be able to develop this website soon.

Many countries have restrictions on Internet but this http://www.fostbook.com Facebook social networking website has been established in all countries adopt.

Now all you need is a social networking applications http://www.fostbook.com. The Internet address http://www.fostbook.com do you introduce your friends to see. Your comments and ideas, the Internet is open and a load.

In order to get your hands on the Internet today http://www.fostbook.com. Chapter of the Information Technology revolution to get it pretty crown. I understand your taste. So I continue to write applications that can be related to social networking sites. Itself with the next application is a web-design. Although it is a challenge.
http://www.fostbook.com social networking site and you realize this globally we need to act. It is our aim.

Like a sea of social networking website. Dialog Box for an ex, 5,6 Objects is also displayed, such as its functionality is very big.

Fostbook helps you connect and share with the people in your life. Make Friends Online and find friends online Chat Live With Friends and Meet New People and Share Photos Videos

With different kinds of love,
http://www.fostbook.com
info@fostbook.com

jon hafkian said...

azizan- iA kalau diperkenankanNYA

ucu- wat target sume kene yg praktikal,kalau tak jadi angan-angan kosong je.btw,utk trip tahun ni da repeat Singapore dan join xpdc Taman Negara Gunung Mulu.yeay!!!

TL- sila la jangan kotorkan page sy ni.tqvm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...